Tillstånd för lotteri i Sverige

Sveriges Bingoföreningars Organisation (SBFO), organisationsnummer 802464-5304, är tillståndshavare för bingospelet som bedrivs på www.idrottensbingo.se. Tillståndet utfärdas av Spelinspektionen, som är den myndighet som säkerställer att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. SBFO har valt att samarbeta med Idrottens Spel Service AB, som ägs av Multilot AB, när det kommer till bingo på nätet.

Om du vill komma i kontakt med SBFO så når du dem på telefon 010 – 250 21 00 eller på e-post info@sbfo.se.

Spelinspektionen granskar allt från att den tekniska plattformen som spelet bedrivs på är konstruerad på ett korrekt sätt, till att alla vinstplaner håller sig inom deras krav. Läs gärna mer om spelinspektionen på www.spelinspektionen.se.

Bingo på nätet är ett spel som styrs av slumpen och det innebär att det inte finns ett skicklighetsmoment i spelet. Därför kan man som spelare inte påverka spelets utgång.

Lotternas pris är 3, 5, 6, 10 och 20 kronor, beroende på vilket lotteri man deltar i. Information om vinstplan finns tillgänglig i samband med spelen.

Läs mer om Spelinspektionen och lotteritillstånd här.  

Försäljningsperiod

Tillståndet gäller från den 16 september 2020 till den 15 september 2025 och är den period som försäljning av lotter och dragning av vinnare kan genomföras.

SPELANSVAR

Spelberoende och förebyggande åtgärder

www.idrottensbingo.se tar spelberoende på allvar och genomför en mängd åtgärder för att bidra till ansvarsfullt spelande. För att säkerställa att ingen utvecklar ett problematiskt spelberoende i ung ålder, är åldersgränsen för att registrera ett konto på www.idrottensbingo.se 18 år. Om en registrering inte uppfyller åldersgränsen så kan heller inte ett konto skapas. För att ge en översikt och kontroll över spelkonsumtionen måste man som spelare på www.idrottensbingo.se sätta egna gränser för hur mycket den enskilda spelaren kan sätta in dag, vecka och månad. Detta måste göras innan man kan börja spela. Man har också som enskild spelare möjligheten att sänka sin gräns som då träder i kraft direkt. Vill man däremot höja sin gräns tar det 72 timmar innan ändringen genomförs.

För att upptäcka ett potentiellt spelberoende, gör Idrottensbingo.se regelbundet analyser för att avslöja kända transaktionsmönster relaterade till ett problemspelande beteende. Vi behandlar endast personuppgifter efter vad som är nödvändigt för detta ändamål, och detta görs i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning och som beskrivs mer i vår integritetspolicy.

Stödlinjen

Om du känner ett behov av professionell hjälp med dina spelvanor uppmanar vi dig att kontakta Stödlinjen. Stödlinjen är en nationell stödinsats för personer som spelar om pengar och deras anhöriga. Den som kontaktar Stödlinjen via telefon, chatt eller webbformulär är anonym. Deras främsta uppgift är att ge råd och stöd till personer med spelproblem och deras anhöriga.

Telefonnumret till Stödlinjen är 020-819100 och de har öppet vardagar mellan 09.00-17.00, måndagar och torsdagar är öppettiderna 09.00-21.00.