Responsible gaming sub menu

Spela sunt

 

Några viktiga ord om vårt spelansvar

 

Spel är roligt och spännande. Det är helt enkelt positivt för många men för vissa kan spelet innebära problem. Därför tycker vi det är viktigt att hjälpa till. Det gör vi genom vårt engagemang i Spela Sunt. Även en spelare som inte har problem kan må bra av att tänka till kring sitt spelande och till exempel upprätta en spelbudget.

 

Att spela bingo hos oss ska vara just avkopplande, spännande och trevligt. Både i bingohall och på nätet. Du träffar dina bingovänner samtidigt som du spelar några bingospel och har roligt. För att det ska vara så är det viktigt att spelandet sker i en trygg och säker miljö. Därför har vi tagit fram konceptet Spela Sunt. 

 

Att Spela Sunt är när spelandet är ett nöje och inte orsakar några problem för dig eller andra.


Att Spela Sunt är att ha koll på sitt spelande och inte spendera för mycket tid eller pengar på 
spel.

 

Genom Spela Sunt utbildas alla våra medarbetare årligen i spelansvar. Bingo är ett nöje för vuxna, därför har vi 18-årsgräns för besök i våra bingohallar och allt spel på idrottensbingo.se.

 

Vi har tagit fram ett antal verktyg för att hjälpa dig Spela Sunt:

1. En spelplånbok där du kan begränsa ditt spelande till tid eller pengar. Dessa inställningar gör du enkelt under Min Profil/Spelbegränsning.

 

2. Ett speltest där du kan testa dina spelvanor. Hur ser ditt spelande ut? Testet är anonymt och du gör det här.

 

3. Frivillig avstängning på idrottensbingo.se. Vill du stänga av dig för spel på idrottensbingo.se? Kontakta Bingoteamet på telefonnummer: 010-250 21 00 eller bingoteamet@idrottensbingo.se

 

4. Frivillig avstängning i bingohall. Vi på Idrottens Bingo vill hjälpa dig om du har svårt att hantera ditt spelande. Därför erbjuder vi dig möjligheten att bli frivilligt avstängd i minst 6 månader i valfri bingohall genom att skriva ett avtal. Verksamhetschefen hjälper dig med avtalet. 

 

Här kan du få ytterligare stöd, hjälp och information:


StödLinjen 

Spelar du för mycket? Hit kan spelare och anhöriga ringa anonymt för att få stöd och tips. Ring 020-81 91 00, eller besök stodlinjen.se.

 

OBS!
Då vårt överskott går till det ideella föreningslivet, Svensk idrott, omfattas vi endast delvis av den nya Spellagen. Vi omfattas av nya Spellagen gällande bl.a. omsorgsplikt och en del andra områden men vi har vissa undantag. Detta innebär att vi tyvärr inte finns med på spelpaus.se där du kan stänga av dig från samtliga spelbolag.