Lotteritillstånd

 

Nytt licenssystem införs på svenska spelmarknaden från 1 januari 2019.
Utöver dessa licenser finns det även de som fortfarande har tillstånd enligt Lotterilagen.
SBFO är en organisation som har tillstånd enligt lotterilagen och spelet fortsätter som vanligt under år 2019.

 

Sveriges Bingoföreningars Organisation (SBFO) organisationsnummer 802464-5304 är tillståndshavare för bingospelet som bedrivs på denna spelsajt. Tillståndet utfärdas av Spelinspektionen, fd Lotteriinspektionen som är den myndighet som säkerställer att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. SBFO har valt att samarbeta med Idrottens Bingo, som ägs av Västra Götalands Idrottsförbundet - Sisu, när det kommer till bingo på nätet.

 

Spelinspektionen, fd Lotteriinspektionen granskar allt från att den tekniska plattformen som spelet bedrivs på är konstruerad på ett korrekt sätt till att alla vinstplaner håller sig inom deras krav på att inte mindre än 35 procent och inte högre än 50 procent får delas ut i vinster. Läs gärna mer om spelinspektionen på www.spelinspektionen.se

 

Bingo på nätet är ett spel som styrs av slumpen och det innebär att det inte finns ett skicklighetsmoment i spelet och därför kan man som spelare inte påverka spelets utgång.

 

Försäljningstiden är 2018-12-01 till 2019-12-31 med en omslutning på 45 240 000 kronor. Lotternas pris är 3, 5, 6, 10 och 20 kronor beroende på vilket lotteri man deltar i. Information om vinstplan finns tillgänglig i samband med spelen.

Kontrollant för SBFOs onlinebingo är Johan Wallin på Spelinspektionen.

 

Läs mer om spelinspektionen och lotteritillstånd här.