Nyheter

19 juni

Föreningar

2018 kunde Idrottens Bingo dela ut hela 18,6 miljoner kronor till svensk idrott.

Det är tack vare alla er bingospelare som vi har möjlighet att dela ut medel till svensk idrott. Vi är oerhört stolta över att göra skillnad för tusentals ungdomar varje dag.

 

Idrottens Bingo är Sveriges största bingoaktör och har över 20 bingohallar runt om i Sverige. De drivs helt utan vinstintresse vilket innebär att all vinst tillfaller svensk idrott. Det blir närmre 100 000 kronor varje dag som vi har möjlighet att dela ut.

 

Det svenska ideella föreningslivet behöver alla resurser de kan få med över två miljoner aktiva barn och ungdomar. Läs mer här om vilka föreningar vi är med och ger bidrag till.

 

Tack för att du är med och bidrar!

15 oktober

Föreningar

Idrotts-Loket 2014 och 50 000 kronor till ledarprofilen Krister Pettersson i IK Celtic

Krister Pettersson, 69, har ägnat större delen av sin lediga tid åt idrott i allmänhet och åt handboll och IK Celtic i synnerhet. För sina förtjänstfulla år som idrottsledare tilldelas han nu Idrottens Spels årliga pris och hyllning, Idrotts-Loket 2014, 50 000 kronor och en unik glasskulptur.

– Förstås blev jag oerhört förvånad och glad när Idrottens Spel ringde, säger Krister Pettersson, som fortfarande är aktiv inom IK Celtic och populär handbollsdomare för de yngsta.

 

– Att få detta fina pris är ett kvitto på att det engagemang man haft för idrotten har uppmärksammats och uppskattats. En fin utmärkelse och stora pengar som åker direkt in på banken. Sen får vi se ..., säger Krister Pettersson, som mottog priset i samband med handbollsderbyt mellan Redbergslid och Sävehof i Lisebergshallen igår kväll.

 

Krister Pettersson har sällan fått de stora rubrikerna på tidningarnas sportsidor. Detta trots att han suttit i styrelsen för både Svenska Handbollförbundet, IK Celtic och ägnat större delen av sitt liv åt idrottsrörelsen som ledare.

– Krister Pettersson är en perfekt pristagare. Han har kämpat för idrotten och föreningslivet och är en förebild och omtyckt ledare och handbollsdomare, säger Leif ”Loket” Olsson.

 

Idrotts-Loket delas ut av Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, i samarbete med Leif ”Loket” Olsson. Gemensamt för båda och för pristagaren är att man insett vilken viktig roll idrotts- och föreningslivet spelar för miljoner svenskar.

 

– ”Loket” har ägnat större delen av sitt professionella liv och sin fritid åt idrotten på ett förtjänstfullt och unikt sätt. Med Idrotts-Loket vill vi hylla honom och andra svenskar som bidrar. Krister Pettersson har arbetat i Lokets anda, säger Matz Wallander, koncernchef för Idrottens Spel, som förra året delade ut nästan 28 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

Beskrivning: Idrotts-Loket är ett pris som delas ut årligen till en person eller organisation som på ett förtjänstfullt sätt engagerat sig för svensk idrott. Pristagaren kan vara en idrottsprofil, en företagsprofil, en engagerad förälder, en politiker eller en organisation.
Pris: 50 000 kronor
 och en glasskulptur tillverkad av glasblåsarna Kerstin Paulsrud och Louise Olsson från Göteborg.

 

Förra året gick Idrotts-Loket till Ebba Andersson från Öxabäck – en pionjär inom svensk damfotboll.

 

Idrotts-Loket 2014, Juryns motivering:
”Krister Pettersson har på ett förtjänstfullt sätt engagerat sig för svensk idrott och på ett medvetet och ansvarsfullt sätt arbetat för att förbättra och underhålla det svenska föreningslivet i Leif ”Loket” Olssons anda”

 

Juryn består av:Leif ”Loket” Olsson, ständig jurymedlem, 
Frank Andersson, ordförande i Västsvenska Idrottsförbundet, Matz Wallander, koncernchef på Idrottens Spel,
 Frida Boisen, chefredaktör för GT,
 Åsa Severed, före detta vd för Elanders.

 

För ytterligare information:
Krister Pettersson, idrottsledare IK Celtic, tfn 070-729 11 96
Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel, tfn 010-250 20 01

26 juni

Föreningar

Idrottens Bingo blir officiell partner till Gothia Cup, världens största fotbollsturnering

Vi finns till för idrottens skull. Därför känns det extra roligt att berätta att vi nu är officiell partner till världens största fotbollsturnering för ungdomar, Gothia Cup. Under en vecka i juli spelas tusentals matcher på alla lediga gräsytor du kan hitta i och runt om Göteborg. Barn och ungdomar från hela världen, flickor som pojkar, flockas till turneringen och reser hem med ett minne för livet.

 

Idrottens Bingo ägs av Västsvenska Idrottsförbundet. Vårt mål och uppdrag är, och har alltid varit, att skapa resurser åt det ideella föreningslivet i Sverige. Som partner till Gothia Cup stärker vi vår position som en av föreningslivets bästa vänner.

 

Vi ser fram emot en spännande turnering och hoppas att vi träffar på många av er i Göteborg i sommar.

11 augusti

Föreningar

Gemenskap och laganda i fokus när Tyresö FF besökte sundets pärla

Eskilscupen är en av Sveriges äldsta fotbollsturneringar, den grundades 1968 och har sedan starten lockat mängder med ungdomar till Helsingborg för en helg fylld av fotboll och gemenskap. I år deltog nästan 700 lag. Ett av dem var Tyresö FF F-00.

Att åka på en fotbollsturnering är så mycket mer än att bara spela fotboll. Man får chansen att träffa nya människor, se nya saker och ha nya upplevelser. Men inte bara det, för gemenskapen och sammanhållningen kan en fotbollscup betyda oerhört mycket.

 

Patric Berättar:

”För oss och tjejerna är det viktigaste med en sån här turnering den lagkänsla och gemenskap som skapas. Det är faktiskt så. Till exempel så har vi alla enhetlig klädsel under turneringen. När vi inte spelar har vi likadana träningskläder och träningsställ, allt för att skapa den här känslan av gemenskap. Och det funkar jättebra, och tjejerna tycker att det är roligt att komma närmre varandra” berättar tränaren Patric Svanberg.

Tyresö har fått hjälp av en sponsor med resan till Helsingborg men är väl medvetna om hur mycket det kostar för föreningar att skicka lag på turneringar.

 

Lagledare Sandra Ring berättar:

”Det är klart att det inte är gratis att åka ut. Nu har vi ju haft turen att vi är sponsrade och får på så sätt råd att åka till bland annat Eskilscupen, men våra tjejer säljer ändå bland annat lotter för att dryga ut klubbkassan. Så det är klart att bingo och liknande verksamheter som främjar idrotten är viktiga”

 

Tyresö-tjejerna vann till slut B-slutspelet och fick åka hem till Stockholm med en buckla, stärkt sammanhållning och många fina minnen. Allt i allt en bra helg.

06 april

Föreningar

Göteborgsgirot

Vi älskar sport och som stolt huvudsponsor till Göteborgsgirot har vi nu möjlighet att tävla ut tio startplatser till lördagens 70 km lopp. Det enda du behöver göra är att motivera varför just du ska få en startplats till Göteborgsgirot. Värde på startplatsen är 595 kr

 

Var med och tävla här: www.facebook.com/idrottensbingoab

30 september

Föreningar

Idrottens Bingo Umeå delade ut en check på 150 000 kr till Björklöven!

Idrottens Bingo Umeå hade äran att överlämna en check på

150 000 kronor till IF Björklöven:s ungdomssektion under matchen mot Mora den 19/9. Patrick Hämquist, ägare av franchisehallen, var på plats och delade ut checken inför en applåderande hemmapublik i T3 Center.

 

Idrottens Bingo Umeå är en av Idrottens Bingos nyaste hallar och det är otroligt roligt att vi så snabbt ser vad hallen betyder för ungdomsidrotten på orten. Alla våra hallar arbetar för att stärka föreningslivet och vi tackar alla er härliga gäster som har roligt med oss och samtidigt gör en insats för idrotten!

14 mars

Föreningar

Loket ger allt för föreningslivet – och gästerna på Idrottens Bingo

Bingoutropare, välmeriterad handbollsdomare, respekterad sportjournalist och folkkär programledare. Leif ”Loket” Olsson har gjort allt det och lite till, och hjärtat bultar fortfarande för idrotten och föreningslivet.

 

Inget uppdrag har varit för stort eller litet om det i slutändan gynnat idrotten. Från välgörenhetsauktioner på hembygdsföreningar till direktsända tv-galor, ”Loket” har varit där, alltid med samma humor, närvaro och värme som gjort honom till en av Sveriges främsta tv-profiler genom tiderna.

 

Och han är inte klar på långa vägar.

 

Vi är stolta och glada över att samarbeta med ”Loket” och vi vet att ni gäster tycker om när han är ute i våra hallar och spelar bingo tillsammans med er. På Grand i Göteborg hittar ni honom minst en gång i veckan, de flesta månader om året, och det är alltid mycket folk när Loket står i utropet. Han dyker även upp i våra andra hallar runt om i landet med jämna mellanrum och det är alltid lika uppskattat.

 

– Jag tycker det är roligt, för mig är det värt så mycket att kunna ge någonting till idrotten och föreningslivet. Men inte bara det, jag ser hur mycket bingon betyder socialt för många av de som besöker Idrottens Bingo. Om jag kan bidra till att fler människor får ta del av det så är jag glad, förklarar ”Loket”.

 

17 oktober

Föreningar

Rådasjön SS skolar framtidens seglare – Sommaren 2012

Årets välbesökta seglarskola är nästan avklarad. Det är sista dagen på sista veckan och Rådasjön ligger och väntar på optimistjollar. För arrangören Rådasjöns Segelsällskap har de senaste 47 åren varit en häftig resa. Eller seglats om ni så föredrar.

 

Från det att föreningen bildades i en källare 1965 av föräldrar som byggde optimistjollar åt sina barn har man växt till att bli en förening med 700 medlemmar som fostrat såväl svenska mästare som världsmästare. För många av dem började allt i just seglarskolan.

 

Helené Kouppa, styrelsemedlem och seglarskolansvarig: ”Det är ju fantastiskt att vara så här nära naturen. Titta ut genom fönstret så förstår du ju själv.”

 

Ifrån fönstret i föreningens ett år gamla klubbhus vid Rådasjöns strand ser man rakt ut över vattnet och nog är det en vacker utsikt. 

”Det är en härlig gemenskap i föreningen också. Precis som för andra ideella föreningar handlar det om att hjälpas åt och ställa upp för att få allting att gå runt. Sen är det givetvis också jätteviktigt att ha samarbetspartners som exempelvis Idrottens Bingo. Det dyker alltid upp oförutsedda utgifter: båtar behöver repareras, saker försvinner och nytt material måste köpas. Varenda krona in hjälper väldigt mycket. Men vi har haft bra tryck på seglarskolan i år, det känns roligt, framtiden ser ljus ut!”.

När man ser de glada minerna på barnen i de guppande båtarna är det inte svårt att förstår varför Helené tror på medvind för Rådasjöns Segelsällskap i framtiden.